недеља, 8. април 2007.

RIMTUTITUKI - Slusaj 'vamo! (1992)

RIMTUTITUKI (1992) je projekt zamišljen kao cijela ploča, ali nažalost ništa dalje od poklon singla (podijeljena je besplatno na području nekoliko država) nije realizirano. Ovaj projekt je predstavljao "prst u oko" onima koji su odgovorni za kaos tadašnjeg rata, suprostavljao se otvoreno vlasti, beogradskim državnim medijima...

Image Hosted by ImageShack.us

Bez dozvole za javni nastup, njih šestorica (*) kreću u otvorenom kamionu i sviraju po Beogradu. Pred SKC-om podijeljene su majice, bedževi, uz neprestalno ponavljanje poruke o besmislenosti rata. Drugi, ali dozvoljeni, antiratni nastup bio je na Trgu Republike pod nazivom: "S.O.S. Mir ili ne računajte na nas" i to sve bez mnogo odaziva svijesti ljudi koji su mogli utjecati na tok života. Pjesma nosi naslov "Slušaj vamo!" i postoje dvije verzije, a B92 objavio je i spot za singl.

(*) RIMTUTITUKI u sljedećem sastavu:
Milan (Ekatarina Velika - EKV): gitara, glas
Cane (Partibrejkers): glas
Anton (Partibrejkers): gitara
Gile (Električni Orgazam): gitara, glas
Švaba (Električni Orgazam): bas
Čavke (Električni Orgazam): bubnjevi

http://rapidshare.com/files/18706939/Rimtutituki-Slusaj_vamo.mp3

(tekst i link preuzeti sa http://www.yebada.bloger.hr)

1 коментар:

DGND је рекао...

majstore, imash ti spot za slushaj 'vamo? Jel bi mogli nekako da se menjamo, djoramo..ti meni ovaj spot u original formi upload-ujesh, ja tebi neshto po tvojoj zhelji iz 80ih, ili 90ih evt?